vineri, 18 decembrie 2009

Filme de Craciun

De vreo doua saptamani vad cel putin un film pe seara despre Craciun si m-am gandit sa fac o lista cu toate cele pe care le-am vazut pana acum si sa le dau o nota,poate va sunt de ajutor intr-un fel. Ordinea este aleatorie, iar notarea va fi de la 1 la 10, in functie de cat de mult mi-a placut filmul.

1. Toy Story - 9 - Filmul este o animatie cu si despre jucarii, despre viata secreta a acestora atunci cand sunt nesupravegheate. Atunci cand jucariei preferate a unui baietel ii ia locul alta, incepe o adevarata lupta pentru recastigarea pozitiilor. Merita vazut!

2. TheThe flight before Christmas - 10- Mi-a placut foarte mult aceasta animatie. Un ren foarte dragut pleaca insotit de o veverita in cautarea tatalui sau care face parte din fortele aeriene ale lui Mos Craciun. Acesta trebuie sa ajunga la el pana in noaptea Craciunului pt a apuca sa-l intalneasca inainte ca acesta sa plece impreuna cu Mosul prin toata lumea pt a imparti daruri copiilor. Nimeni nu stie insa unde se afla dealul lui Mos Craciun. Cred ca il declar filmul meu preferat de Craciun de anul acesta!

3. The tale of Despereaux - 8 - Este o animatie draguta cu un soricel dragut, dornic sa invete cat mai multe si foarte curajos.

4. The Santa Clause III - 6 - Un pic prea multa fantezie pentru mine. Nu am reusit sa-l vad pana la sfarsit.

5. The Polar Express - 10 - Filmul este o animatie ce prezinta povestea unui baietel care si-a pierdut increderea in Mos Craciun. Parintii sai ii fac cadou un bilet catre Polul Nord. La ora 23:55 trenul Polar Expres opreste in fata casei sale iar acesta urca in speranta ca se va convinge daca exista sau by Mosul. In tren se imprieteneste cu alti copii alaturi de care se aventureaza atat prin tren cat si pe taramul magic al lui Mos Craciun. Pustiul invata sa aiba incredere in el, dar si in cei din jur. The Polar express este o poveste frumoasa despre Craciun ce raspandeste spiritul Craciunului care merita vizionata.

6. The nightmare before Christmas - 5- Pur si simplu nu mi-a placut.

7. The happy elf - 8 - O scurta poveste a unui elf mult prea traznit pentru a fi dorit in echipa celorlalti semeni. Filmuletul ne arata ca fiecare isi gaseste locul pana la urma.

8. The family man - 10 - O poveste frumoasa ce te pune un pic pe ganduri. Jack este un broker renumit pe Wall Street ce are tot ce isi poate dori cineva, tot ce poti obtine cu ajutorul banilor, mai putin o familie. Un telefon primit de la fosta sa iubita pentru care la un momentdat ar fi renuntat la posibilitatea unei cariere stralucite, il pune pe ganduri. In ziua de Craciun se trezeste avand o cu totul alta viata. Masina sa, apartamentul de lux, slujba, dar mai ales banii au disparut. In schimb se trezeste in pat cu fosta sa iubita alaturi de care si-a intemeiat o familie si impreuna cu care are o fetita. La inceput Jack o ia razna, dar incet, incet lucrurile incep sa se aseze, acesta ajungand sa-si doreasca sa nu mai revina la viata sa singuratica de dinainte.

9. Home alone 1 - 10 - Din punctul meu de vedere filmul acesta reprezinta Craciunul. Craciunul - Home alone , Home alone- Craciunul. Nu cred ca e nevoie de nicio descriere, toata lumea l-a vazut.

10. Home alone 2 - Lost in New York - 10 - Idem Home alone 1

11. Home alone 3 - 9 - O comedie draguta, i-as fi dat un 10, dar e mai slaba decat Home alone 1 si 2. Subiectul este acelasi. O banda de hoti intra in casa unui pusti cand acesta e singur acasa. El incearca sa-si apere casa de acestia si reuseste intr-un final, bineinteles dupa ce ii "nenoroceste".

12. Home alone 4 - 8 - Un film mai slab decat Home alone 3. Daca nu as fi vazut primele doua parti probabil as fi crezut ca e ok si acesta. Subiectul e aproape acelasi. Personajele sunt aceleasi, dar interpretate de alti actori. Aici apare buba cea mai mare. Cu toate ca este un pusti foarte simpatic cel care il interpreteaza pe Kevin, prestatia sa nici macar nu se apropie de cea a lui Macaulay Culkin. Pustiul sa se straduieste prea mult sa-l imite pe adevaratul Kevin.

13. Ho ho ho - 10 - Iata o surpriza placuta! O comedie romaneasca care chiar merita vazuta. Filmul arata destul de bine, povestea este draguta, actorii destul de buni. Am ramas surprinsa in urma vizionarii sale. Stefan Banica Jr. joaca rolul unui Mos Craciun hot si alcoolic ce incearca sa fure un diamant dintr-un mall. Panurile ii sunt incurcate de un baietel ce se rataceste de mama sa. Cei doi se imprietenesc si formeaza o echipa buna in incercarea de a scapa de ceilalti hoti care planuisera furtul. Peripetiile prin care trec cei doi, dar si mama baiatului si restul hotilor te fac sa razi cu gura pana la urechi. Repet, chiar merita vazuta!

14. Elf - 10 - O comedie superba care mi-a intrecut asteptarile. Am ras cu lacrimi, iar subiectul e unul foarte bun. Un copil ajunge din greseala in sacul lui Mos Craciun si este crescut la Polul Nord de catre un elf. Acesta a crezut pana la varsta de 30 de ani ca este elf in ciuda staturii sale. A avut un mare soc cand a aflat ca e om si s-a hotarat sa mearga sa-si caute tatal adevarat. Ce poate fi mai amuzant decat un om de 30 de ani imbracat in elf, colindand prin New York, cautandu-si tatal si spunand tuturor povestea vietii lui? Bineinteles, toata lumea il crede nebun, inclusiv tatal sau.

15. A Dennis the manace Christmas - 10 - Numele filmului cred ca spune totul despre acesta. Un Craciun alaturi de poznasul Dennis nu poate fi altfel decat foarte amuzant. Copilul ii face din nou viata grea domnului Wilson si mari datorii familiei sale. E bine cand se termina totul cu bine. Domnul Wilson este vizitat de fantoma Craciunui trecut, prezent si viitor si isi da seama ca Dennis nu e decat un copil cu multa energie si imaginatie.

16. Christmas vacation - 10 - Un film care mi-a placut foarte mult si la care am ras foarte mult. E o comedie din 1989 ce il are in rol principal pe Chevy Chase. Acesta este capul familiei si considera ca rolul sau este sa intretina atmosfera de Craciun. El incearca din rasputeri iar peripetiile amuzante fac acest Craciun unul de neiutat pentru familia sa.

17. Christmas in wonderland - 7 - E o comedie mediocra ce are doar cateva faze comice. Trei frati se ratacesc intr-un mall imens din orasul in care abia s-au mutat. Tatal lor ramane fara serviciu, iar fetita lui isi pune dorinta sa primeasca de la Mos Craciun un milion de dolari. Pe mainile lor ajunge din intamplare o geanta plina cu bani falsi ce apartinea unor raufacatori. Pustii se hotarasc sa cheltuie cativa bani si de aici incepe urmarirea. Cam la asta se rezuma filmul. Se putea si mai bine.

18. Christmas do-over - 10 - Iata un film destul de dragut, o comedie interesanta. Mie mi-a placut si m-a facut si sa rad. Un tata merge sa isi viziteze fiul in ziua de Craciun. In urma divortului copilul a ramas cu mama sa care locuieste la randul sau cu parintii sai intr-un micut oras. Pentru ca drumurile au fost blocate, barbatul trebuie sa-si petreaca ziua de Craciun in casa fostilor socri iar peripetiile nu inceteaza sa apara atunci cand fiul sau isi pune dorinta sa fie in fiecare zi Craciun. De aici cred ca va puteti da seama in mare ce se intampla, nu povestesc mai mult pt. ca chiar merita vazut.

19. Bad Santa - 7 - Ma asteptam la altceva sau la ceva mai mult. Inca din denumire iti dai seama ca mosul asta are ceva in neregula, ma asteptam sa fie un hot, este un hot si un alcoolic ce nu tine cont de nimic, nici macar de partenerul sau, un pitic negru ce o face pe elful. Mosul foarte singur fiind isi gaseste alinarea in bratele unei ospatarite si se imprieteneste cu un baietel de pe urma caruia profita foarte mult. Intr-un final copilul ii va schimba viziunea asupra vietii. Mi s-a parut slabut, nu prea mi-a placut...se poate si pt ca m-am obisnuit sa il asociez pe Mos Craciun cu lucrurile bune.

20. A Christmas story - 10 - O comedie draguta din 1983 ce are in prim-plan doi frati care isi asteapta nerabdatori cadourile de la Mos Craciun. Cel mare vrea neaparat sa primesca o pusca si pt. asta e in stare sa faca orice. Cel mic e si cel mai comic...pe mine m-a amuzat teribil costumatia lui. Merita vazut.

Vizionare placuta!


Un comentariu: